ceturtdiena, 2016. gada 28. janvāris

Valodu diena Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolā


Humanitāro priekšmetu nedēļa Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolā noslēdzās ar Valodas dienas pasākumu (28.01.2016.). Vakarskolas skolēni stāstīja par izplatītākajām valodām pasaulē.
Valodas iedalās saimēs un grupās.

Kaut arī dzīvojam blakām ar lībiešiem un igauņiem, valodām līdzību nav, jo piederam pie dažādām valodu saimēm - indoeiropiešu un somugru.

ceturtdiena, 2016. gada 21. janvāris

Saules halo

2016. gada 17. janvārī (svētdien) ap plkst. 12:00 skolas direktors Andris Antāns slēpojot gar Daugavas krastu nofotografēja īpatnēju dabas parādību – Saules halo. Foto ir patumšs, jo fotografēts tika pretī Saulei.

Saules halo (latviski – saules dārzs, saules loks) ir atmosfēras optiska parādība, kas rodas Saules stariem ejot caur spalvu – slāņu mākoņiem. Šie mākoņi sastāv no ledus kristāliem, kas lauž un atstaro gaismu un tas izpaužas dažādos veidos – sākot ar visparastāko apli debesīs līdz divām mazām saulēm īstās Saules abās pusēs. Dažkārt tā tiek noturēta arī par varavīksni.

trešdiena, 2016. gada 20. janvāris

Ekskursija uz muzeju "Kalna Ziedi"

Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolas 7.-9.klases skolēni devās uz muzeju "Kalna Ziedi", kur noskatījās filmu par barikāžu laiku - 13. un 20. janvāri. 
Pēc tam visi sildījās pie ugunskura.

pirmdiena, 2016. gada 11. janvāris

Ekskursija 11.01.2016.


2016. gada janvārī vairāki 12. Klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Līgatnes, Amatas un Cēsu novadiem. Tika apskatīta izveidotā tūrisma infrastruktūra Līgatnē (pirms dažiem gadiem atzīts kā tūrisma galamērķis), ekoloģiskais ciems „Amatciems”, kura mājas būvētas no dabiskajiem materiāliem un tām apkārt nav nekādu žogu vai sētu, tā iekļaujoties apkārtējā ainavā, kā arī Cēsu pilsētas centrs un jaunā koncertzāle.