pirmdiena, 2015. gada 26. oktobris

Iedzīvotāju migrācija pasaulē

Cilvēku migrācija (pārvietošanās) bija raksturīga parādība kopš civilizācijas veidošanās laikmeta. Pirms 100-120 gadiem viens no izceļošanas reģioniem bija Eiropa. Piemēram, laika posmā no 1880. gada līdz 1920. gadam ASV ieradās 23 miljoni ieceļotāju no dažādām Eiropas valstīm. Arī toreiz amerikāņu varas iestādes sastapās ar milzīgām problēmām: imigrantu izmitināšana, skola, veselības aprūpe, apgāde ar pārtiku u.c.

otrdiena, 2015. gada 20. oktobris

Tikšanās ar jaunatnes lietu speciālisti Aivu Smelceri

...
Aizkraukles novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Aiva Smelcere  iepazīstināja jauniešus kā kopā ar citu skolu pārstāvjiem plānot darbu, formulēt mērķus un realizēt savas idejas. 

pirmdiena, 2015. gada 19. oktobris

Ekskursija uz Ķemeru nacionālo parku

...
Ķemeru nacionālais parks (izveidots 1997. gadā) ir lielu ģeoloģisko struktūru saskares vieta. To veido seno jūru krasti - kāpas, piekrastes lagūnu ezeri un purvi. Visunikālākais ir Lielais Ķemeru Tīrelis ar daudziem purva ezeriņiem, gandrīz neizmantotu dabisko ainavu un 3 km garu ekotaku. Skolotāji apmeklēja arī vienu no lielākajām šokolādes ražotnēm Baltijā - "Pure Chocolate". Vārds "šokolēde" radies no "xacolate" (rūgtais ūdens), ar to indiāņu cilts acteki apzīmēja kakao dzērienu. Tagad šokolādi lieto visā pasaulē.

piektdiena, 2015. gada 16. oktobris

Tikšanās ar AWARD pārstāvi

...

16.10.15 tikšanās ar VISC interešu un audzināšanas darbu nodaļas vecāko referenti un AWARD programmas pārstāvi Katrīnu Sprudzāni
Ja vēlies vairāk pievērsties savu prasmju attīstīšanai- kļūsti par AWARD programmas dalībnieku! Tā ir starptautiska programma, kurā piedalās jaunieši no visas pasaules. Šajā programmā Tu vari pats sev uzstādīt mērķus, tos sasniegt un saņemt par to apbalvojumu! Programmas laikā varēsi attīstīt savas fiziskās prasmes, iemācīties ko jaunu un doties pārgājienā!

otrdiena, 2015. gada 6. oktobris

Drošības diena skolā

Drošības dienas laikā Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolā skolēni tikās ar Aizkraukles iecirkņa policijas nodaļas inspektori M.Zirni, bet skolotājiem un tehniskajiem darbiniekiem notika mācības pirmās palīdzības sniegšanā cietušajam.
...

Skolotāju diena 2015

...