piektdiena, 2014. gada 31. oktobris

Ģeogrāfijas skolotāju ekskursija


Rudens brīvdienā ģeogrāfijas skolotājs A.Antāns apmeklēja divas reālas un reizē mītiskas vietas: etnokosmoloģijas muzeju pie Molētas (Lietuva), atrodas apm. 150 km attālumā no Aizkraukles, un Ķemeru tīreļa taku (apm. 3 km gara). Pavasarī mācībās labākajiem skolēniem noteikti tiks rīkota ekskursija uz etnokosmoloģijas muzeju, bet 9.kl. un 12.kl. skolēniem - uz Ķemeru tīreli.

otrdiena, 2014. gada 21. oktobris

Tikšanās ar LTF priekšsēdētāju Daini Īvānu


"Gadsimta ceturksni kopš Baltijas ceļa un mūsu brīvības atgūšanas vēlu sevī kopt un uzturēt trešās atmodas garu." (Dainis Īvāns)

pirmdiena, 2014. gada 20. oktobris

Mācību ekskursija uz Vidzemi


Oktobra trešajā piektdienā skolotāji devās mācību ekskursijā uz Vidzemi. Īsts jaunatklājums bija vides objekts - tunelis pie Ķeipenes stacijas, Ķūķu klintis pie Līgatnes (otras augstākās Latvijā). Bet visinteresantākā vieta - koka celtņu komplekss "Ungurmuiža". Ungurmuižu detalizēti aprakstījis baltvāciešu rakstnieks Zigfrīds fon Fēgezaks romānā "Senči un pēcteči". Sienas gleznojumi izmantoti arī grāmatas ilustrācijās. Līdzās ar koncertzāles atklāšanu, jaunu atdzimšanu piedzīvo arī Vidzemes kultūras centrs - Cēsis.

ceturtdiena, 2014. gada 2. oktobris