ceturtdiena, 2012. gada 23. februāris

Projektu nedēļa

No 20.02.-24.02.2012. skolā norisinājās projektu nedēļa
"Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolai 50"

Skola vēsturiski un attīstībā ir saistīta ar pilsētas vēsturi. Projekta gaitā vairākas darba grupas apkopoja vēstures materiālus un faktus, gatavoja prezentācijas, kā arī apmeklēja Pļaviņu HES un tikās ar Aizkraukles novada domes izpilddirektoru Ē. Zēbergu.

ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris



No 6. februāra līdz 17. februārim skolā norisinājās eksakto priekšmetu nedēļa. Tās laikā tika apmeklēts Dabas muzejs, norisinājās konkursi un prezentēta izstāde tikai no otrreizējas izmantošanas materiāliem.

Tartu Zinātnes centrs AHHAA



Februāra vidū 5 mūsu skolēni kopā ar citu novada skolu audzēkņiem apmeklēja Tartu Zinātnes centru AHHAA. Visas fizikas likumsakarības tika izjustas pilnībā un vairākas reizes. Pēcpusdienā aizkrauklieši apskatīja arī Tartu vecpilsētu un jauno rajonu.

trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Ekskursija uz Dabas muzeju



2012. gada 8. februārī devāmies ekskursijā uz Dabas muzeju. Paveicās ar gidu, paleontoloģijas speciālistu, kurš saprotami stāstīja par dzīvo būtņu evolūciju Latvijas teritorijā.
Ķīmijā šogad mācījāmies par metāliem, to sastopamību dažādu savienojumu veidā. Tādēļ dolomīta ģipšakmens arī pirīta u.c. iežu paraugu zālē uzkavējāmies ilgāk.
Interesanti bija skatīt pudeli ar Latvijā iegūtu naftu.
Uzzinājām, ka muzejā strādā mākslinieki, kuri dažkārt ar nelielām viltībiņām panāk vēlamo efektu, piemēram, mamuts bija "aizņēmies" kažociņu no alpakas.
Patreiz dabas muzejā var uzzināt dzijas krāsošanas noslēpumus izstādē "Daba krāso". Iesakām aizbraukt un apskatīt!

Raksta autores: Ieva un Rūta (11.D klase)